کتاب «شیعه» به کتابفروشی‌ها آمد درباره عثمان محمدپرست، خنیاگری که سازش برای خیر کوک بود صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ «علیرضا عصار» مجری تلویزیون شد گفتگو با چهره‌پرداز فیلم سینمایی «پرویزخان» به بهانه آغاز اکران آنلاین | داوران فجر کار را نادیده گرفتند تونی لیانگ رئیس هیئت داوران جشنواره فیلم توکیو شد معاون هنری اداره تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شد «جمعه‌بازار کتاب مشهد» در جمعه بارانی مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) + تصاویر «زهرا خوشکام» همسر علی حاتمی درگذشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) علت مرگ بروسلی چه بود؟ نقد و بررسی فیلم سینمایی «مست عشق» در برنامه هفت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) مصطفی رحماندوست: خلق نگاه تازه از دنیای کودکان در شعر رضوی نیاز این حوزه است بر مدار نور به پیشواز میلاد هشتمین نور | افتتاح نمایشگاه خوشنویسی طلاب حوزه علمیه در آستانه میلاد حضرت رضا (ع) روایتی کافکایی از یک طنز تلخ | گفتگو درباره رمان «کمیته» رونمایی از نقاشی پرحاشیه چارلز سوم «زنانی که با گرگ‌ها دویده‌اند» ساخته امیراطهر سهیلی روی پرده سینما رفت + فیلم «زخم کاری» و «سووشون» در انتظار پخش از شبکه نمایش
سرخط خبرها

عبور از میدان سخت

  • کد خبر: ۲۱۳۰۸۴
  • ۰۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۸
عبور از میدان سخت
عکس مربوط است به دومین انتخابات ریاست جمهوری در مرداد ۱۳۶۰. یک ماشین نظامی و جنگی در جبهه جنگ که برخلاف دیگر ماشین‌های جنگی سلاح و رزمنده یا تدارکات حمل نمی‌کند.

۹ ماه از زمانی که میگ‌های عراقی مرز هوایی ایران را شکستند و اقدام به بمباران کردند و سپس ارتش عراق از مرز‌های جنوبی ایران وارد شدند گذشته بود. انقلاب نورسته هنوز در پی التیام زخم‌های خود بود که ایران در التهاب جنگی ناخواسته و نابرابر قرار گرفت. تعلل، سوء تصمیم‌ها و کارشکنی‌های بنی صدر باعث شد که در خرداد سال ۱۳۶۰ رأی بر بی کفایتی او صادر و کنار گذاشته شود.

این موضوع در کنار اتفاقاتی که در مرز‌های جنوبی و پالایشگاه‌ها در جریان بود، لزوم دفاع و مقابله هرچه سریع تر، مشکلات داخلی و به خصوص ترور‌ها و کشتاری که گروهک منافقین انجام می‌دادند شرایط کشور را سخت و خاص کرده بود و می‌طلبید مدیریت کشور هرچه سریع‌تر انسجام و برنامه درستی داشته باشد.

پس در دوم مرداد همان سال یعنی کمتر از دوماه بعد از عزل بنی صدر دومین انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و از بین چهار کاندیدای معرفی شده، محمدعلی رجایی که یک فرهنگی و معلم بود و پیش از این در جایگاه نخست وزیری فعالیت می‌کرد با بیش از ۱۲ میلیون رأی به عنوان رئیس جمهور معرفی شد.

او ۱۰ روز بعد فعالیت رسمی خود را برای نظم بخشی و سرعت هرچه بیشتر امور کشور آغاز کرد، اما مدت ریاست جمهوری او بیشتر از ۲۸ روز طول نکشید و روز ۸ شهریور طی یک ترور ناجوانمردانه به شهادت رسید. ناگزیر در مهر همان سال سومین انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و این بار رهبر معظم انقلاب با کسب ۹۵ درصد آرا به عنوان سومین رئیس جمهور پس از انقلاب انتخاب شدند.

عکس آرشیو ایرنا تصویری حیرت انگیز برای زمانه خودش محسوب می‌شود. چیزی که پیش از این در این عصر به چشم کسی دیده نشده است. عکس مربوط است به دومین انتخابات ریاست جمهوری در مرداد ۱۳۶۰. یک ماشین نظامی و جنگی در جبهه جنگ که برخلاف دیگر ماشین‌های جنگی سلاح و رزمنده یا تدارکات حمل نمی‌کند.

یک شعبه اخذ رأی سیار وسط میدان جنگ ناهمخوان، اما شبیه سربازی که مأموریتی ویژه دارد. اسلحه ندارد، اما به اندازه همان سربازانی که اسلحه دارند کارش اهمیت دارد. ظاهر ماشین استعاره خوبی از وضعیت آن روز‌های کشور است. از یک سو درگیر تجاوز جنگی و از سویی دیگر درگیر ترور‌ها و سنگ اندازی‌های گروه‌های مخالف و کمبودها؛ و این سرباز، اما برای بقا باید بیرقش را از این ناآرامی و التهاب به سلامت عبور دهد ولو زخمی، ولو خسته.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->